Uylkens Hof ligt tussen Zwolle, Apeldoorn en Deventer, tegen de Veluwe aan. Heerlijk om te wandelen en te fietsen.

Wat is er te doen in de omgeving?

Heerlijk ontspannen bij de veluwse bron

Wandelen kan fantastisch. Ga bijvoorbeeld naar de Ossenstal een knooppunt van wandelroutes midden in de bossen van de Veluwe. En neem daarna lekker een pannenkoek.” Of ga bij zonnig weer de hei op, bij de renderklippen. Of neem een van de vele klompenpad routes in de omgeving, dan zie je ook het boerenland.

Fietsen op de Veluwe is geweldig. Fietsen huren kan bij de Weerdt in Emst of de Zadelhoek in Oene. Ze halen en brengen ook. Ook de andere kant op, de IJsselvallei in, is prachtig. Maak een rondje via de pontjes bij Olst-Wijhe en bij Veezen.

Wilt u ultiem ontspannen? Dan is een heerlijke dag in de Veluwse Bron echt iets voor u. Het mooiste en grootste wellness resort van Nederland ligt op slechts een steenworp afstand.

Klik op onderstaande knop en krijg korting voor een bezoek aan de Veluwse Bron.

Korting voor de Veluwse Bron

Voor een beetje meer actie kunt u terecht aan het Kievitsveld, om te waterskiën. Het Kievitsveld is ook een prima plek om te zwemmen.

De Koekoek” in Vaassen is een zwembad met maximale ecologische en duurzame bouw.

Voor de kinderen is er in Apeldoorn een super speeltuin: koningin Julianatoren.

Voor de kleintjes is de Koperen Ezel leuk. Veel dieren en speeltoestellen. Ook bij minder mooi weer.

Restaurants

In Apeldoorn, Deventer en Zwolle zijn volop restaurants.

Dichterbij eten? Leuke eetcafés in Epe zijn onder meer Van Ouds, Cornelis en Posthoorn, voor een goede biefstuk met friet. Ook kunt u kiezen voor pannenkoekenhuis de Honingpot of Italiaans restaurant Casa Sarda, of een keer chinees van Hong Kong  of Japans van Koko laten bezorgen. In Oene kunt u prima eten bij cafe restaurant Dorpszicht. In Emst vindt u de Emsterie of de drie Musketiers. In Vaassen restaurant het Koetshuys bij kasteel Cannenburg.  Met de kinderen uit eten kan goed in de Ossenstal.

Musea

Heerlijk ontspannen bij de veluwse bron

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Kröller-Müller Museum en Paleis het Loo. Maar wij geven u ook graag “Kasteel De Cannenburg” in Vaassen of museumboerderij “Hagedoorns Plaatse” in overweging.

Daarnaast zijn de oude Hanzesteden Deventer, Zwolle, Zutphen, Kampen en het middeleeuwse stadje Hattem een bezoekje meer dan waard.

Tenslotte: sla een bezoek aan de leukste en mooiste dierentuin van Nederland, “Apenheul” in Apeldoorn zeker niet over.

Wild zien

Natuurbelevingen met boswachter en natuurdeskundige André Donker<

Natuurbelevingen met boswachter en natuurdeskundige André Donker. Boswachter en natuurdeskundige André Donker werkt in de Nederlandse natuurbescherming en is wildlife docent. Individueel of in groepsverband neemt André je wandelend of fietsend mee op ontdekkingsreis door de natuur, waarbij hij gepassioneerd verteld over de ontstaansgeschiedenis en de flora en fauna onderweg.

andredonkernatuur.nl