_

Lieve gasten

Welkom op de website van Uylkens Hof. Nee, zoals je het terrein met de safaritenten en de twee natuurhuisjes ernaast nu aantreft, zo zag het er niet uit toen Yolanda en ik het kochten in 2005.

Het bestond hier toen voornamelijk uit weiland met elzen en eiken eromheen. Maar wij vonden het prachtig, schitterend dat die ruimte nog bestond in Nederland! We hadden wel al eens samen aan de keukentafel zitten mijmeren over ons leven, met een wijntje erbij. Onze drie dochters gingen het huis uit. Wat gingen we samen doen?

Waar wilden we meer van, en waar wilden we minder van? Daar waren we snel uit. We woonden en werkten toen in de Randstad. We hadden vooral behoefte aan meer groen, meer ruimte, minder files, weg van de volgestampte treinen en trams.

_

Het Frankrijk gevoel

We zochten het ‘Frankrijk gevoel’, zo noemden we het. Dus toen we tegen dit stukje Nederland aanliepen, hebben we terugrijdend naar Leiden  een bod uitgebracht. Eenmaal thuis was de koop gesloten. Een impulsaankoop kan je wel zeggen.

Maar wat bezielt een mens om een camping te beginnen? Nou, gewoon, we wilden weliswaar meer ruimte en meer groen om ons heen, en een plek om te onthaasten, maar uiteindelijk zijn we ook stadsmensen gebleven. We genieten van mensen om ons heen en vinden het heerlijk om anderen te laten meegenieten van de rust en ruimte die wij gevonden hebben.

“We wilden weliswaar meer ruimte en meer groen om ons heen, en een plek om te onthaasten, maar uiteindelijk zijn we ook stadsmensen gebleven”
_

En toen?

Soms neemt het leven een wending die je niet voorziet en zeker niet hebt gewild. Mijn lieve vrouw Yolanda werd ziek en -lang verhaal kort- ze overleed eind 2019. Daar sta je dan met een camping.

 

Anita was als vriendin en buurvrouw al betrokken bij de camping. Sinds 2022 neemt zij, met ondersteuning van haar man John, het beheer op zich en zet zij onze droom voort.

 

Natuurlijk blijf ik,– al is het meer op de achtergrond, betrokken en geniet ervan als gasten het ‘Frankrijk gevoel’ ervaren op het prachtige Uylkens Hof.

Rogier den Uyl